צבעים לאושר


פנג שואי - תורת ההרמוניה עם הרוח

אם המונח פנג שואי נשמע לכם כמו משהו בסינית, במקרה הזה, הסיבה היא כי זה לגמרי נכון. מדובר בשיטה סינית עתיקה, שנועדה לארגון מבנים וחפצים בכדי להגיע להרמוניה מיטבית עם הטבע.
ה-"פנג שואי" (רוח ומים בתרגום חופשי) נולדה בחצרות הקיסרים בסין העתיקה. שם, ניסו השליטים ליצור יתרון על האויבים על ידי יצירת אותו סנכרון בין כוחות הטבע והאנרגיה הקיימים, לבין הסביבה,צבעים וטבע. החל מהמאה ה-19, החלה האמונה מופצת גם בארצות חוץ בשל חדירת עשרות אלפי סינים לארצות הברית ומדינות אירופה. במאה ה-20 החל השלטון הסיני רודף אחר הוגי ומפיצי התורה, אוסר אותם בבתי הכלא ושורף את ספריהם.

החלק המעשי של פנג שואי

מבחינה מעשית,צבעים לפי הפנג שואי, קיימים מוטיבים סגפניים רבים בדרך של פנג שואי. חל איסור על העמסה המונית של מוצרי חשמל, רהיטים ופריטים בבית; הכרח לזרוק חפצים שאינם תקינים או שמישים ועוד. בנוסף, קיימים חוקים שונים בשיטת שימוש פנג שואי צבים, שמקורם, כאמור, בניסיון ליצירת החיבור אדם-טבע המושלם: איסור מיקום המיטה מול דלת הבית (דלתות הכניסה מהוות את מקור כניסת האנרגיה העיקרי לבית, לכן אין לחסום אותם, כמו גם את חלונות הבית, בשום דרך שהיא); איסור לתלות מראה מול הכניסה לבית; עיגול פינות הבית והרהיטים; שתילת עצים או בניית חומה מחוץ לבית על מנת להפריד בין הסביבה הלא-הרמונית לזאת שכן; איסור מניעת כניסת אור לבית ופנג שואי אנרגיות.
במרבית הבתים בהם שוררת רוח האמונה, ניתן למצוא שתי דלתות. האחת - מקורית, נועדה לכניסה הראשית של אורחים, ואילו השנייה, במטבח או במרפסת, נועדה להגברת קצב כניסת האנרגיה לבית - צבעים לחיים.
עקב ה"פלישה" הסינית לישראל, החלו גם בארצנו להכיר באמונה ואף ללמדה. כיום ניתן למצוא גם בישראל מאות משפחות שאימצו את דרכי האמונה ומיישמים הלכה למעשה את כלליה.
כיום, האיסור על הפצת פנג שואי על ידי שלטונות אינו נוקשה כבעבר, ורק הפצה המונית ואקטיבית נתקלת לעיתים בענישה. אם זאת, בעולם כולו, מאות אלפי משפחות נסחפו עם אמונה זו ומקיימים את חוקיה לפרטים.